Transhumance in Aubrac - 26 mei 2019

Als u dit wilt...RV rally...we kunnen niets voor u doen !

Als je verkies het...Kampeerauto Plaats de rand van een meer...dan contact met ons op om te reserveren !

Camping La Romiguière is ongeveer 40 minuten (met de auto) ver van Aubrac dorp. Naar Aubrac, waar de Transhumance Festival is, kan zondag 26, kunt u kiezen voor de bus.

Dus je zult in staat zijn om de rust van de camping te genieten, de ideale situatie tussen de vallei van de Lot (Estaing, Espalion, Saint-Cosme), vallei van de Truyère's (Entraygues) en Aubrac (Laguiole); dit is waarschijnlijk de beste plek om noord-Aveyron visite, en deel te nemen aan het Transhumance festival in Aubrac.

Een speciaal menu zal worden voorgesteld op zaterdag en zondag 's avonds in het restaurant van de camping. We zullen ook traditionele muziek Vrijdag 24 en Zaterdag 25 mei 's avonds. 

Zoals elk jaar, rond St. Urbain (eind mei), is het gebruikelijk om kuddes in de bergen van Aubrac te verhogen om te grazen in de zomer. Dit is de transhumance.

26 mei 2019: 38 « Transhumance en Aubrac koeien Festival »

Transhumance in Aubrac

La Fête de la Transhumance in de praktijk :

De weg Saint-Côme-d'Olt - Aubrac is afgesloten voor het verkeer zondag 26 mei, 2019, de dag van het Festival van Transhumance en de opkomst van het vee, maar verkeersborden zal u helpen om naar het dorp. We zullen praktische informatie te geven, zodat u ten volle kunnen profiteren van deze dag.

Een toegangsprijs van 6 € per persoon wordt gevraagd door de vereniging "Tradition Aubrac" die de festiviteiten organiseert.

Transhumance Aubrac met Kampeerauto :

Het servicestation voor campingcar bij Aubrac is tijdens de week voorafgaand aan het festival van de transhumance gesloten. Er is parkeergelegenheid voor camper, maar als je niet van drukte van de grote bijeenkomsten van campers, Camping La Romiguière biedt u een scherpzinnige herfst en goedkoop 20 minuten ver van Laguiole. Alle sites hebben uitzicht op het meer. Ze zijn plat en hebben water en elektriciteit (10A). Service Area voor afvoer beschikbaar is.

Geniet van het Festival van Transhumance Aubrac voor een paar dagen in een rustige plek aan het meer van de Selve.

Daarnaast, in 2019, stellen wij voor vervoer naar Aubrac. Vanaf 09:00 in de richting van Aubrac en terug naar 17 uur bij Camping La Romiguière. De ronde reis+toegangsprijs kost 20 € per persoon. Gelieve te reserveren zo snel mogelijk, zodat we een voertuig aangepast aan het aantal mensen kunnen huren! Vergeet niet te reserveren.

 

Transhumance Aubrac mobilhome :

Camping La Romiguière biedt verhuur van stacaravan vanaf 2 nachten. De stacaravans zijn verwarmd en de meeste hebben een uitzicht op het meer Selve. Vergeet niet te reserveren.

 

Aubrac gelegen op de grens van drie departementen, Aveyron, Cantal en Lozère, en de drie regio's, Midi-Pyrénées, Auvergne en de Languedoc Roussillon strekt zich uit over 2.500 km ², 800m naar 1470m hoogte. Het dorp Aubrac, "Braco Alto" of "hoge plaats", 1300m, ligt in het hart van het Plateau de l 'Aubrac, de bakermat van fokrunderen ras waar de natuurlijke omgeving is uitzonderlijk.

Als het aankomt op 25 mei, de traditionele datum van de opkomst van de kuddes naar het plateau van Aubrac (transhumance), zijn koeien ongeduldig alsof de berg hen riep. Mensen en dieren het eens een tijd van viering. Koe koppen zijn versierd met hulst, bloemen, vlaggen en koebellen. De oudste koe in de kudde draagt ​​een "klap", ze loopt aan het hoofd en geef het ritme. Het pad van de kudde niet meer dan 70 km, met een gemiddelde snelheid van 3 tot 5 km / h. Kalveren van het jaar bundelen hun moeders per vrachtwagen. Buiten haar feestelijke en gezellige aspect, het fenomeen van de verplaatsing van de veestapel is niet kunstmatig of folk, het is eerst en vooral met betrekking tot de landbouwpraktijk en de aard van de landbouw, specifiek aangepast aan de natuurlijke omgeving Aubrac.

Entertainment voor iedereen, de presentatie van de dieren, ontmoeting met de boeren, producenten, traditionele muziek en dans ... Voor het diner, lunch en diner berg dansen "Nacht van Aubrac", Aligot van de Aubrac. Aubrac vlees gekookt boven een houtvuur, regionale producten op de markt en tonen producenten Aubrac.

26 mei 2019: 38 « Transhumance en Aubrac koeien Festival »

  • Maak kennis met de boeren en het beslag
  • Volg de kuddes op hun zomer weiden berg richting Laguiole Nasbinals of Brameloup.
  • Geniet van lokale producten: Wijnen, Laguiole kaas, Aligot de l'Aubrac, Aubrac rundvlees
  • Luisteren en kijken folkloristische groepen Lous Oyolos (Laguiole) en The Cabrette du Haut Rouergue (Espalion)
  • Vul smaken kermis markt en regionale producten
  • Beproef uw geluk in het spel «Guess het gewicht van de stier»

... En vele andere evenementen in het «Salon du Terroir Aubrac».

 

koeien Transhumance Aubrac

Rond Aubrac...

Geniet van uw bezoek aan het Festival van Transhumance naar de Haut-Rouergue, de Viadène, de Carladez, de Ruthénois ontdekken ... Camping de Romiguière, gemakkelijke toegang tot alle sites te zien: Estaing, Espalion, Entraygues, St. Comes, Laguiole

Ten volle te profiteren van het Festival van de Transhumance 2019 nemen, Camping La Romiguière biedt aangename accommodaties en handige oplossing. Vergeet niet om een stacaravan of een locatie boeken voor uw camper...